Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Župan proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Brestovac

Župan proglasio elementarnu nepogodu za područje općine Brestovac

Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta u najkraćem roku obavit će procjenu šteta.

Autor: RVA
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 1059

Župan Alojz Tomašević proglasio je danas stanje elementarne nepogode za područje općine Brestovac. Elementarna nepogoda proglašena je zbog vremenskih nepogoda koje su od 25. do 27. svibnja uzrokovale poplave i nanijele velike materijalne štete u poljoprivredi, graditeljstvu i prometu.

Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarne nepogode da odmah ili u najkraćem roku izrade izvješće. Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te isto dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja - stoji u odluci koju smo primili iz Ureda župana.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?