Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Susret planinara pjesnika i slikara na Sovskom jezeru 2015.

Nedjelja, 24.5.2015.

Autor: HPD Sokolovac
Fotografija: HPD Sokolovac
Datum:
Broj pregleda: 1668

Na Sovskom jezeru tradicionalno se, još od 1981. godine, svake godine u svibnju održava „Susret planinara pjesnika i slikara“. Do 2011. susret je organiziralo Planinarsko društvo „Dilj gora“, iz Slavonskog Broda, a zatim je organizaciju preuzelo Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac“ iz Požege.


Na susretu, koji se ove godine održao u nedjelju 24. svibnja, sudjelovali su planinari pjesnici i slikari iz slavonskih planinarskih društava te planinari iz susjedne BiH, a ukupno je sudjelovalo oko 150 sudionika. Uvodnom rječju obratili su se predsjednik HPD-a Sokolovac Predrag Livak, počasni predsjednik Antun Lovrić, predsjednik  Slavonskog planinarskog saveza Otmar Tosenberger, a voditeljica programa bila je Snježana Poljak, kroničarka društva HPD „Sokolovac“.

Članovi udruge zavičajnih slikara i pisaca „Matko Peić“ iz Požege čitali su svoju poeziju, a sam susret iskoristili su i za stvaranje novih umjetničkih djela. Veliki broj pjesnika, slikara i kipara došao je iz HPD-a „Sunovrat“ iz Đurđenovca, HPD-a „Krndija“ iz Našica te PD-a „Čičak“ iz Orašja.

Susret je obilježila i mala izložba pjesmarica s prethodnih susreta planinara pjesnika i slikara. Nažalost, zbog nedostatka financijskih sredstava, od 2010. pjesmarice se više ne objavljuju.

Ljubitelji prirode mogli su uživati u recitiranju pjesama planinara pjesnika, u slikarskoj koloniji, a posjetiteljima koji su željeli planinariti bile su ponuđene i izletničke staze. Na samom kraju susreta planinari su obišli i ribnjake OPG-a Abramović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?