Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Krauthaker: Ako inženjer ne zna sjesti na traktor kad je sila, nije dobar inženjer

Veleučilište obilježava 17. obljetnicu osnutka

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2049

Požeško Veleučilište obilježava 17. obljetnicu osnutka. Danas ova ustanova ima pet stručnih studija te jedan specijalistički studij, s ukupno oko 1300 studenata.

Trenutno se radi na izradi programa za specijalistički studij biotehničkih znanosti, a na zahtjev resornog ministarstva sljedeće školske godine bit će smanjen broj upisanih izvanrednih studenata.

Na današnjim predavanjima ponajviše je bilo riječi o vinogradarstvu i vinarstvu. Studenti ovog stručnog studija zasebno proizvode vina, a sutra će biti i proglašena najbolja studentska vina.

00:26 Dinko Zima

rekao je v.d. dekana dr. sc. Dinko Zima. Veleučilište ima oko 6 hektara vinograda i proizvodi do 30 tisuća litara vina godišnje.

Predavanje o svojim iskustvima održao je jedan od najboljih hrvatskih vinogradara i vinara Vlado Krauthaker. On je od samih početaka sudjelovao u radu ove ustanove, a trenutno u svojoj vinariji ima četiri zaposlena s požeškog Veleučilišta.

„Studenti s ovog veleučilišta su operativci, a ne znanstvenici. To je za bavljenje vinogradarstvom puno važnije“, smatra Krauthaker.

00:22 Krauthaker o inženjerima

On je danas studentima prenio svoja dosadašnja iskustva te poručio da se ne boje ući u investicije i poduzetništvo.

00:22 Krauthaker o poduzetništvu

Za sutra predviđena Vupijada je odgođena zbog lošeg vremena, dok bi se od 11,30 trebali sastati sadašnji i bivši studenti Veleučilišta te učenici srednjih škola. Proglašenje najboljih studentskih vina i potpisivanje ugovora o dodjeli državnih stipendija je u 12,30 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?