Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vlahović: Neferović siluje požeško vatrogastvo

Vlahović: Neferović siluje požeško vatrogastvo

Sporna im je zamjena funkcija Mautnera i Adžića

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1665

Požeški SDP održao je sad već redovitu tjednu konferenciju za medije, na kojoj su ponovili što se sve u Gradu Požegi radilo od siječnja 2011. do 2013. godine, za što je Ronko izlobirao 45 milijuna kuna.

00:28 Dejan Vasilj

rekao je Dejan Vasilj, član gradskog odbora SDP-a Požega. Ivan Vlahović optužio je Neferovića da smanjuje sredstva udrugama, ne pitajući se što te udruge rade i koliko je važna njihova opstojnost.

Gradonačelnik Neferović upliće se u rad i izbor tijela koja vode vatrogastvo u Požegi, te tako vrši politički mobbing, smatra Vlahović. Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Grada Požege je predložilo kandidate za vodstvo zajednice, što se promijenilo na poziv gradonačelnika.

Prijedlog predsjedništva bio je da se za zapovjednika imenuje Dragan Adžić, a za zamjenika zapovjednika Zdenko Mautner. Suprotno njihovom prijedlogu, na Skupštini Vatrogasne zajednice održanoj u petak Zdenko Mautner imenovan je za zapovjednika, a Dragan Adžić je njegov zamjenik.

Vlahović dolijeva ulje na vatru izjavom da mu je Neferović ponudio i mjesto predsjednika Vatrogasne zajednice, što je ovaj odbio uz komentar da o tome ne odlučuje Grad nego Skupština zajednice. „Ovo je silovanje sustava, politika se u vatrogastvo ne smije uplitati“, smatra Vlahović.

Strahuje da požeško vatrogastvo ne doživi sudbinu pleterničkog.

00:24 Ivan Vlahović

pojašnjava Vlahović, koji je na kraju izjavio da Grad Požega izbjegava platiti Nexe grupi radove na Gradskog knjižnici i čitaonici u iznosu od 600 tisuća kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?