Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Pleterničanin oštetio tvrtku za nekoliko stotina tisuća kuna

Pleterničanin oštetio tvrtku za nekoliko stotina tisuća kuna

Promet nije polagao na žiro-račun nego je novac zadržao za sebe kao pozajmicu koju do danas nije vratio.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1468

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 58-godišnjakom iz Pleternice za kojega su utvrdili da kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu sa sjedištem u Pleternici u razdoblju od 31. listopada 2010. do 26. rujna 2012. godine, cjelokupan promet nije polagao na žiro-račun nego je novac zadržao za sebe kao pozajmicu koju do danas nije vratio i tako oštetio trgovačko društvo za nekoliko stotina tisuća kuna te počinio kazneno djelo „Zlouporaba položaja i ovlasti“, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj.

00:24 Ivana Radić

Rekla je glasnogovornica Ivana Radić. 58-godišnjak kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva znajući za prezaduženost i financijsku nesposobnost svoje tvrtke nije pokrenuo stečajni postupak, a što je bio dužan učiniti prema Zakonu o trgovačkim društvima. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu kao nadopuna kaznene prijave.

Tijekom prošlog mjeseca policija je evidentirala 96 kaznena djela, a kao i obično najveći dio se odnosi na liniju općeg kriminaliteta, a materijalna šteta iznosi više od 1,5 milijun kuna. Najveći dio štete nastao je u gospodarskom kriminalitetu.

U travnju su zabilježena i 24 prekršaja narušavanja JRM, od kojih je najviše bilo tuče svađe i vike na javnom mjestu, a prekršajno je sankcionirano 30 osoba.

Zabilježeno je i smanjenje prometnih nesreća za 15 posto, kao i broj ozlijeđenih osoba, dok poginulih također nije bilo.

Policija je evidentirala 974 prometna prekršaja, a najčešće su se odnosila na nepropisnu brzinu, te nepropisno zaustavljanje i parkiranje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?