Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Sabljak: Trend konzumiranja alkohola i droge neznatno je manji nego prije, ali postoji i tamna brojka

Kempfova škola bila je domaćin prezentacije aktivnosti projekta "Zdrav za pet".

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 2349

Prezentacija aktivnosti u sklopu projekta „Zdrav za 5“ i „Trećeg tjedna sigurnosti cestovnog prometa“ održana je danas u Osnovnoj školi Julija Kempfa.

Projekt koji već četiri godine zajednički provode Ministarstva unutarnjih poslova, zdravlja, zaštite okoliša i prirode te Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, sastoji se od dvije komponente.

Njegovi osnovni ciljevi su aktivno mijenjanje stavova i štetnih životnih navika o ovisnosti, o nužnosti zaštite okoliša i prirode, podizanje razine samosvijesti o odgovornosti u očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja i usvajanje zdravih stilova života.

Projekt je namijenjen prvenstveno učenicima osmih razreda osnovnih i prvih razreda srednjih škola.
Iako je trend konzumiranja alkohola, droge i igara na sreću u našoj PU čak neznatno manji nego prije, postoji i tamna brojka, kaže policijski službenik za prevenciju u PU požeško-slavonskoj, Siniša Sabljak:

00:17 Siniša Sabljak

Da su ovisnost o alkoholu drogi i kocki opasne i loše znaju i učenici.

00:33 Laura Bošnjak

Kaže Laura Bošnjak učenica sedmog razreda OŠ Julija Kempfa.

Isto mišljenje dijele i njene školske kolege Filip Lončar i Filip Krstanović, koji misle da u njihovoj školi nema droge te kako su redovito informirani štetnom utjecaju ovisnosti što je jako učinkovito i dobro baš kao i ovakve akcije.

Danas su provedene brojne radionice i edukacije. Izloženi su radovi učenika na temu ekologije. Demonstracije djelatnika hitne službe, vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Požega, koji su izveli vježbu gašenja požara, te djelatnika policije koji su prikazali postupak uzimanje otiska prsta, vježbe potrage sa psom, a učenici su imali priliku registrirati svoje bicikle.


 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?