Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Usvojena odluka o novom kreditnom zaduženju Kutjeva

Usvojena odluka o novom kreditnom zaduženju Kutjeva

Ukupne dugoročne obveze Grada tako će s 31.12. 2015. biti 5,8 milijuna kuna

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1326

Vijećnici kutjevačkog Gradskog vijeća na sinoćnjoj osmoj sjednici nakon brojnih pitanja i polemika jednoglasno su usvojili odluku o novom kreditnom zaduženju. Ukupne dugoročne obveze Grada tako će s 31.12. ove godine biti 5,8 milijuna kuna.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir rekao je kako će se Grad Kutjevo u ovoj godini dugoročno zadužiti za potrebe financiranja projekta izgradnje odvodnje i postavljanja uređaja za odvodnju naselja Bektež u visini od 2,6 milijuna kuna te izgradnju zapadne obilaznice Vetovo u visini od 2,7 milijuna kuna. Vijećnika Antu Pavkovića zanimalo je, kakva je trenutačna situacija s dugovanjima grada.

00:32 Anto Pavković

Gradonačelnik Budimir odgovorio je kako ne vidi problem u novom zaduživanju s obzirom na to da će se novac u 100-postotnom iznosu vratiti iz IPARD programa.

00:26 Josip Budimir

Rekao je Budimir i dodao kako su ukupni troškovi za projekte 5,8 milijuna kuna, a IPARD će isplatiti 6,1 milijun kuna što znači da će Grad ostvariti prihod kojim će platiti kamate za kredite u iznosu od oko 20 tisuća kuna mjesečno. Trenutačna dugovanja pojasnio je i dogradonačelnik Ivica Malnar:

00:24 Ivica Malnar

Pojasnio je Malnar, dodavši kako su lani u ovo vrijeme obveze prema dobavljačima bile 4,5 milijuna kuna. Na sjednici se raspravljalo o još desetak točaka dnevnog reda, a sve su usvojene jednoglasno i bez mnogo rasprave, osim odluke gradonačelnika o pomoći djelatnicima gradske uprave u slučaju bolovanja dužeg od 90 dana. Vijećnici se nisu složili jer smatraju kako njenim prihvaćanjem djelatnici gradske uprave neće biti u istom odnosu kao i ostali građani.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?