Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Peticija protiv eksploatacije nafte iz Jadrana

Peticija protiv eksploatacije nafte iz Jadrana

Peticijom se od Vlade traži da poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1159

Članovi ORaH-a pokrenuli su peticiju "Reci ne nafti u Jadranu", a Gradska organizacija Požega prikupljat će potpise na štandu u Cehovskoj ulici danas, sutra i u subotu te od 6. do 9. svibnja u vremenu od 10 do 12 sati.

Peticijom se od Vlade traži da poništi dodijeljene dozvole za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika u Jadranu, utvrdi odgovornost ministra gospodarstva zbog ugrožavanja državnih interesa davanjem strateških energetskih informacija i sklapanja ekonomski štetnih ugovora s naftnim kompanijama, zbog ugrožavanja egzistencije stotina tisuća građana koji žive od turizma i ribarstva te zbog mogućeg nepovratnog zagađenja Jadrana. 

U ORaH-u očekuju da Vlada poštuje Ustav koji građanima jamči pravo na zdrav okoliš, hrvatske zakone kao i međunarodne i europske propise i konvencije te da izradi Strategiju upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem, omogući građanima Hrvatske otvoreno i nepristrano izjašnjavanje o budućnosti hrvatskih otoka i priobalja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?