Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Zelenoj čistki u Kutjevu pridružio se i požeški ORaH

Razvrstavanjem, recikliranjem i kompostiranjem sačuvajmo naše zdravlje, zaštitimo vode i biološku raznolikost

Autor: RVA/ORaH
Fotografija: ORaH
Datum:
Broj pregleda: 1525

Grad Kutjevo i TZ Grada Kutjeva organizirali su danas akciju Zelena čistka, gdje su pozvali udruge, građane i volontere da sudjeluju.

Odazvali su se članovi požeškog ORaH-a, a njima se kratko pridužio i gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

U ORaH-u smatraju da loše upravljanje otpadom u Hrvatskoj ima dugu povijest. Smatraju da je tako zbog nepostojećeg sustava cjelovitog gospodarenja otpadom, nedovoljnog poticanja odvojenog prikupljanja i recikliranja, nepostojećih ili zastarjelih planova gospodarenja otpadom na lokalnoj razini te netransparentnim, skupim i korupciji podložnim gospodarenjem otpadom.

ORaH se zalaže za uvođenje tržišnih principa u gospodarenje otpadom, jer otpad nije smeće nego vrijedna sekundarna sirovina, čijom se preradom može ostvariti ekonomski rast i otvarati nova radna mjesta u području „zelene ekonomije“.

Pozivaju građane da pametnim gospodarenjem otpadom - razvrstavanjem, recikliranjem i kompostiranjem, sačuvamo naše zdravlje, zaštitimo vode i biološku raznolikost te pozitivno djelujemo na klimatske promjene i energetsku učinkovitost.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?