Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U 2014. na području Pleternice rođeno 119 djece

Roditeljima su danas podijeljene naknade u iznosu od tisuću kuna po djetetu

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3751

Grad Pleternica danas je roditeljima djece rođene u drugoj polovici prošle godine podijelio novčane naknade u iznosu od po tisuću kuna. U tom razdoblju rođeno je 59 djece, a u cijeloj prošloj godini na području Grada Pleternice rođeno je 119 mališana, što je na razini prethodnih godina.

Naknade koje se daju roditeljima gradonačelnica Jozić ne smatra populacijskom politikom.

00:23 Antonija Jozić

Podjela se održala u pleterničkom Dječjem vrtiću Tratinčica, koji danas ima dvije predškolske i jednu jasličku skupinu, što je polovica kapaciteta. Nešto djece je na čekanju, no nema ih dovoljno za popunjavanje cijele predškolske ili jasličke skupine.

Za otvaranje nove skupine nije nužan samo broj djece, jer povećanje iziskuje dodatni stručni kadar te sredstva koja Grad treba osigurati za sufinanciranje. Gradonačelnica Jozić pojašnjava da su troškovi vrtića od 1.500 do 1.800 kuna po djetetu mjesečno, od čega roditelj sudjeluje s 500 kuna, a ostatak sufinancira Grad Pleternica.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?