Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Državno odvjetništvo istražuje Dječje odmaralište u Baški

Državno odvjetništvo istražuje Dječje odmaralište u Baški

Što će biti s odmaralištem u Baški sljedeće godine?

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1872

Jedna od političkih i medijskih tema koje su obilježile prošlu godinu u Požegi je Dječje odmaralište u Baški. Kako rastu temperature, tako raste i interes za tu nedovršenu priču.

Predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić jutros je gostovao u programu Radija Vallis Aurea, ponovivši da Bašku treba izvući iz ruku privatnog interesa te da gradonačelnik Neferović i on oko toga imaju jasan stav.

Prošle godine Gradsko vijeće dalo je suglasnost da se izvrši kategorizacija objekta, a ugovor iz 2011. godine nije produžen. Do prezentacije na sjednici Gradskog vijeća u svibnju prošle godine Grad nije imao točnu specifikaciju koliko je i što uloženo u objekt. Danas odmaralište izgleda puno bolje, no svako ulaganje se treba pravdati s određenim računom. Vrijednost nekretnine je danas 5,7 milijuna kuna, što je uvršteno i u bilancu Grada, dodaje Smolčić.

Najavljuje da će se ove godine na Gradskom vijeću ponovno naći i Baška. Smolčić je bio protiv ugovora iz 2011. godine te se protivi produženju ugovora. „Ugovor potpisan 2011. godine istječe 2016. godine. Tim ugovorom nije zadovoljan Grad niti Ženski košarkaški klub Požega“, kaže Smolčić.

Smatra da se Dječje odmaralište iduće godine treba vratiti na upravljanje Gradu Požegi, a da bi o njemu mogla brinuti Javna ustanova Sportski objekti Požega, iako je riječ o turističkom kompleksu. Nino Smolčić otkrio nam je da cijeli „slučaj Baška“ istražuje Državno odvjetništvo.

00:18 Nino Smolčić

„Mislim da je najlošija varijanta da se odričemo tog objekta i dajemo ga u privatni interes. Na nama je na napravimo iskorak i bolji potez, a gradonačelnik i ja se u tome slažemo“, zaključio je Smolčić.

Vedran Neferović to poriče. „Nisam o tome razgovarao sa Smolčićem, smatram da se treba i dalje ulagati. Ako postoji volja da se netko javi na natječaj i nastavi ulagati, nemam ništa protiv“, rekao je gradonačelnik Neferović.

Kaže da je privatni interes bio kad je potpisan prvi ugovor 2011. godine, kad su pojedinci dobivali radna mjesta, a druge se tjeralo da daju otkaze. „To je bio privatni interes u sprezi s tadašnjom gradskom vlasti“, dodaje Neferović.

Smatra da treba raspisati javni natječaj te da Grad od Baške može uprihodovati sredstva i imati od toga koristi. „Način da se odmaralište vrati Gradu bez jasnog cilja nema smisla. Objekt treba staviti u svrhu turizma i vidjeti tko je spreman dalje ulagati, jer on nije dovršen i ne može u potpunosti odgovoriti zahtjevima koji se pojavljuju“, dodaje Neferović.

„Treba ići na natječaj, odmaralište dati nekome tko se bavi turizmom, uz suglasnost Grada i jasno definirane odnose. Odmaralište treba voditi onaj tko ponudi kvalitetan program za Bašku, koju će koristiti vrtići, umirovljenici ali i kroz komercijalni dio bez kojeg taj objekt ne može opstati“, zaključio je Neferović.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?