Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice

Burna sjednica Gradskog vijeća Grada Pleternice

Najveća polemika oko Izvješća o radu Gradonačelnice i kaznenom postupku koji se vodi protiv nje

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 3424

Žustro je bilo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Pleternice. Na aktualnom polusatu HDSSB-ov vijećnik Vladimir Milković pitao je gradonačelnicu vodi li se protiv nje na Općinskom sudu u Požegi kazneni postupak, te to potkrijepio dopisom glasnogovornice suda.

„Nije tajna da se moglo na popisu poreznih dužnika vidjeti i moje ime. Međutim, mog imena na tom popisu više nema. Obveza koju sam kao fizička osoba imala ispunjena je u cijelosti“, odgovorila je gradonačelnica Jozić.

Vijećnik SDP-a Mato Kovačević i HSU-ov Zvonko Čorak imali su primjedbe oko radova na prometnicama u Pleternici.  Čorak smatra da izvođači u ulici Eugena Podupskog ne rade svoj posao te da radovi traju predugo, što je zasmetalo vijećniku Franji Luciću. „Dobiti investiciju Hrvatskih cesta od 25 milijuna kuna i tražiti da se završi za dva mjeseca je faktički nemoguće. Pa što bi vi htjeli?“, zapitao je Lucić.

00:18 Franjo Lucić

Prva točka dnevnog reda bilo je izvješće o radu gradonačelnice za drugi dio 2014. godine. Na svoje izvješće je ponosna, a u njemu je kroz desetak minuta izlaganja predstavila radove i investicije, osam projekata odobrenih za financiranje, desetak infrastrukturnih projekata - od spomenutih rekonstrukcija ulica, do rješavanje imovinsko pravnih odnosa na trasi aglomeracije Pleternica dužine oko 50 kilometara.

Vijećnik Milković smatra da izvješće može služiti kao turistički vodič Grada Pleternice, te da se prikrivaju stvarni problemi. „Koliko se ljudi zaposlilo u ovih šest mjeseci u Gradu Pleternici“, zapitao je Milković te ustvrdio da je Pleternicu zahvatila „bijela kuga“ i da se ceste grade pored praznih kuća.

00:29 Antonija Jozić

odgovorila je gradonačelnica Milkoviću, a vijećnik Lucić je dodao da se za dovođenje potencijalnih investitora u Pleternicu moraju stvoriti preduvjeti. „Posao gradonačelnice je lobirati za stvaranje uvjeta, a ne graditi tvornice“, rekao je Lucić, te napomenuo da se projekti ne financiraju iz malog izvornog proračuna Grada nego kroz fondove i ministarstva.

Milković je na kraju zaključio da se preduvjeti stvaraju već 25 godina, a da je proračun Grada mali jer nema gospodarstva iz kojeg bi se punio. Do kraja sjednice prihvaćeno je još nekoliko formalnih odluka.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?