Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Grad Kutjevo: Prošle godine višak prihoda od 2,3 milijuna kuna

Grad Kutjevo: Prošle godine višak prihoda od 2,3 milijuna kuna

Viškom su pokriveni dugovi iz prethodnih razdoblja, preostalo još 1,6 milijuna dugova

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1499

Grad Kutjevo u prošloj godini ostvario je višak prihoda u iznosu od 2,3 milijuna. Viškom su pokriveni dugovi iz prethodnih razdoblja te je za ovu godinu preostalo još nadoknaditi manjak od 1,6 milijuna kuna.

U prošloj godini izostalo je 550 tisuća kuna od koncesije za poljoprivredno zemljište i dugogodišnji zakup, te povrat za investicije od SAFU-a u iznosu od 700 tisuća kuna. Da su pristigli ti planirani prihodi, proračun bi već u 2014. godini bio blizu nule. Uplate poreza i prireza na dohodak od samostalnih djelatnosti u prva dva mjeseca ove godine uplaćuje se iznad očekivanja, no Kutjevu padaju drugi prihodi, poput onih za eksploataciju kamena. Za usporedbu, 2008. i 2009. godine dok su se gradile autoceste ti prihodi bili su 1,8 milijuna kuna, a prošle godine svega stotinjak tisuća kuna.

Kritike vijećnika bile su uglavnom na troškove nastale od rebalansa u studenome do kraja godine, što je vjerojatno moglo biti usklađeno i prije rebalansa.

Za 56 tisuća kuna su u konačnici porasli troškovi konzultanata, a zanimljivo zvuči i podatak da su za Gospodarsku zonu „Kamenjača“ dvije konzultantske tvrtke uzele preko 300 tisuća kuna, za što je ugovor potpisan 2012. godine.

Godišnji obračun Proračuna za 2014. godinu na kraju je prihvaćen, kao i desetak drugih točaka. Zbog usklađenja sa zakonom, a nakon kritike revizije, osnovan je Vlastiti pogon za obavljanje komunalnih djelatnosti Grada Kutjeva i ustrojen Jedinstveni upravni odjel Grada Kutjeva, no novih zapošljavanja neće biti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?