Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Gradu Kutjevu prijeti kazna do milijun kuna

Gradu Kutjevu prijeti kazna do milijun kuna

Zbog nalaza revizije Grad i bivši gradonačelnik Nikolić na sudu

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1910

Tri sata potrajala je sinoćnja sjednica Gradskog vijeća Grada Kutjeva. Najviše diskusije bilo je za vrijeme aktualnog sata i prve točke dnevnog reda, usvajanja obračuna proračuna Grada Kutjeva za 2014. godinu. Gradonačelnik Josip Budimir priključio se radu vijeća polovicom sjednice, tako da je na pitanja vijećnika odgovarao zamjenik Ivica Malnar.

Anto Pavković postavio je pitanje zašto vijećnicima nije dostavljeno izvješće revizije o poslovanju Grada od 2010. do 2013. godine, za vrijeme mandata Ivice Nikolića, sumnjajući da se time nekoga štiti.

„Ima postupaka, gdje su za nalaz revizije Grad i bivši gradonačelnik na sudu. Nije poštovana procedura javne nabave, a kazna za Grad je do milijun kuna“, ističe Malnar.

00:26 Ivica Malnar

Vijećnika Stipu Jelušića zanima što je sa započetim građevinskim radovima u zoni Kamenjača, koji stoje nedovršeni godinama i ima li mjesta za nove investitore.

„Prema ugovorima, koje nismo mi radili, u prvoj godini se morala ishoditi građevinska dozvola, u drugoj godini početi izgradnja. Ali u ugovoru nigdje nije navedeno kad se izgradnja mora dovršiti“, pojašnjava Malnar. Dodaje da su napravljeni aneksi ugovora, prema kojima se mora krenuti s izgradnjom do kraja godine, inače će se se ugovori raskidati. Problem je što danas ima zainteresiranih, ali ne i slobodnih čestica, dok neke stoje nedovršene.

Oporbena vijećnica Samanta Klobučar ukazala je na problem stanovnika Vetova bez kanalizacije,  gdje otpadne vode ispuštaju u potoke. Malnar odgovara da su od Komunalca Požega i Tekije više puta tražili da se odrede dani kad ljudi mogu dovesti i uz nadzor ispustiti otpad u kanalizaciju. „Nadam se da će uskoro iz Komunalca i Tekije poduzeti korake, ne znam zbog čega je to toliki problem. Prvi ću doći i prosvjedovati jer me to stvarno nervira“, dodaje Malnar.

Radit će se pješačka staza od Vetova do Ovčara, što je zasmetalo vijećnika Stjepana Kordiša koji smatra da je to politička odluka, te da je pješačku stazu trebala dobiti Majdanska ulica.

Malnar je najavio asfalitiranje Mitrovca u dužini od 2,4 km kroz tri faze, u prvoj oko 900 metara. Potpisan je ugovor za aglomeraciju Kutjeva , a u Bektežu se čeka pogodno vrijeme da započnu radovi na kanalizaciji.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?