Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Alilovčaninu zaplijenjeno 1290 kilograma duhana

Carinska uprava može duhan prodati, a država zaraditi preko 700 tisuća kuna

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1961

Policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su proveli najveću zapljenu duhana na našem području ikada.

Čak 1290 kilograma „virginije“ u listu, bez nadzornih markica RH, oduzeto je 49-godišnjem Alilovčaninu. Tržišna vrijednost duhana je prema procjeni oko 65 tisuća kuna, no država je oštećena za iznos trošarine od 670 tisuća kuna. Prilikom pretrage, pronađena je i jedna poluautomatska puška, koju je 49-godišnjak nepovlasno posjedovao.

Početkom ožujka Carinska uprava je donijela Uputu o posebnosti prodaje oduzetog duhana neposrednom pogodbom. To znači da će se od sada oduzeti duhan moći prodavati neposrednom pogodbom, i to pravnoj osobi koja je registrirana za obradu duhana u smislu propisa o duhanu ili ovlaštenom držatelju trošarinskog skladišta-proizvođaču sitno rezanog duhana, ovisno je li oduzeti duhan u listu ili usitnjen.

Kao prodajna cijenu uzima se prosječna prodajna otkupna cijena duhana, a posao će provoditi carinski uredi.

U ovom slučaju, osim zarade od prodaje oduzetog duhana, prodajom proizvoda od legaliziranog duhana krajnjem potrošaču će u državni proračun biti uplaćena i trošarina.

Tako će se u ovom slučaju u državnu blagajnu vjerojatno sliti preko 700 tisuća kuna.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?