Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Bogat program za 45. obljetnicu Glazbene škole Požega

Bogat program za 45. obljetnicu Glazbene škole Požega

Program počinje u ponedjeljak otvorenjem izložbe i knjižnice, a završava 11. ožujka koncertom zborova i orkesta

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1303

Glazbena škola Požega ove godine slavi 45 godina svoga postojanja i 15 godina srednje škole. Svečanost obilježavanja ove lijepe godišnjice počinje u ponedjeljak 2. ožujka otvorenjem izložbe koja će biti virtualnog karaktera.

Naime na sedam televizijskih ekrana paralelno će se moći vidjeti programi predstavljanja rada učenika i profesora škole.00:17 Prof.Škorvaga o izložbi


rekao je ravnatelj Veljko Valentin Škorvaga najavljujući i otvaranje nove knjižnice s nototekom i fonotekom. – Knjižnica je dio koji nismo uspjeli realizirati u prvom ciklusu kad je izgrađena škola, a sad to ostvarujemo uz pomoć Požeško-slavonske županije - kaže profersor Škorvaga.

U utorak 3. ožujka u 19 i 30 u koncertnoj dvorani program pripremaju profesori, a u četvrtak i petak u terminima od 19,30 sati svoja znanja i umijeće predstavit će učenici solisti i komorni ansambli.

Završni koncert zborova i orkestara predviđen je za 11. ožujka u 20,00 sati.

00:33 Prof. Škorvaga o o završnom koncertu

Istaknuo je profesor Škorvaga, dodajući kako Glazbena škola Požega kontinuirano radi na modernizaciji nastave. Tako da će od ove godine pokušati uvesti učenje na daljinu, a od sljedeće u planu je pokretanje računala u nastavi instrumenta, što će biti jedna novost ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. Ove godine resorno ministarstvo odobrilo im je jedno program za audio snimanje i obradu tona.

00:27 Prof.Škorvaga o modernizaciji nastave

- Sve ono što smo planirali pomalo se i ostvaruje, a sve to ne bi bilo moguće bez Ministarstava regionalnog razvoja i Ministarstva znanosti, Grada Požege te našeg osnivača županije Požeško-slavonske koja nam u kontinuitetu pruža potporu u realizaciji naših projekata i opremanju škole - zaključuje prof. Škorvaga.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?