Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

LAG „Papuk-Krndija“ postaje LAG „Barun Trenk"

LAG „Papuk-Krndija“ postaje LAG „Barun Trenk"

Grad Požega primljen u članstvo Lokalne akcijske grupe

Autor: LAG "Papuk-Krndija"
Fotografija: LAG "Papuk-Krndija"
Datum:
Broj pregleda: 1382

U Kaptolu je u srijedu održana 4. redovna i izborna Skupština Lokalne akcijske grupe „Papuk-Krndija“ na kojoj je usvojen cijeli niz odluka bitnih za daljnji rad i razvoj ove udruge. Izabrano je novo vodstvo i upravna tijela, a usvojen je i novi Statut udruge usklađen s novim Zakonom o udrugama. Za predsjednika LAG-a ponovno je izabran dr.sc. Ivica Samarđić, dok su za potpredsjednike izabrani g. Vlado Krauthaker i gđa. Maja Davidović. Izabran je i novi Upravni i Nadzorni odbor koji će u sljedeće četiri godine upravljati provedbenim aktivnostima Lokalne akcijske grupe.

Ova Skupština je bila posebno zanimljiva i zbog prihvaćanja prijedloga za primanje u članstvo Grada Požege. Proširenje područja LAG-a „Papuk-Krndija“ na područje grada Požege dat će mogućnost i svim pravnim i fizičkim osobama s područja Požege da ravnopravno sudjeluju u privlačenju sredstava iz EU fondova za poljoprivredu i ruralni razvoj, dok će se pristupanjem Grada Požege i kapaciteti samog LAG-a značajno unaprijediti. Svoje zadovoljstvo proširenjem LAG-a izrazio je predsjednik Ivica Samarđić koji je rekao kako ovim činom LAG bitno proširuje svoju projektnu bazu, te stvara moćnu sinergiju za privlačenje značajnijih iznosa iz EU fondova.

U ime Požeško-slavonske županije Skupštini je prisustvovao i župan, Alojz Tomašević, koji je izrazio nedvojbenu podršku radu LAG-a i u narednom razdoblju, te iskazao uvjerenje da će se LAG-u priključiti i ostale jedinice lokalne samouprave.

Zbog teritorijalnog proširenja i potrebe za stvaranjem snažnijeg branda udruge, članovi LAG-a su predložili promjenu naziva Lokalne akcijske grupe „Papuk-Krndija“ u „Barun Trenk“ što je i prihvaćeno.

Djelatnice LAG-a su predstavile i nedavno odobreni projekt „GEO-EDUKACIJA“ u okviru ERASMUS+ programa u kojem LAG sudjeluje kao ravnopravni partner, ukupno vrijedan 199.864,00 EUR. Projekt predviđa sudjelovanje 14 osoba u procesu izradu inovativne metodologije za geo-edukaciju posjetitelja Geoparkova. Osim Hrvatske, u projektu sudjeluju partneri iz Poljske, Portugala i Islanda. 

Na Skupštini su podnesena i usvojena izvješća o radu za prethodno razdoblje, kao i financijsko izvješće i Plan rada za 2015.godinu koji su prihvaćenih jednoglasno od strane prisutnih članova LAG-a.

Tagovi

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?