Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljen projekt Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji

U suradnji s partnerima radit će se na očuvanju i unaprjeđenju zdravlja sugrađana.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1431

Zdraviji u Požeško-slavonskoj županiji naziv je projekta koji je predstavljen danas u županijskoj vijećnici u organizaciji požeško-slavonskog Zavoda za javno zdravstvo.


Cilj je u suradnji s partnerima (županijom, gradovima, općinama i zdravstvenim institucijama) pomoći sugrađanima u očuvanju i unaprjeđenju zdravlja. 

Danas je predstavljen samo mali dio velike slagalice, gdje se za početak željelo projekt organiziranog prijevoza žena na mamografiju, koji se već pokazao uspješnim, proširiti i na druge dijelove županije. Kroz provedbu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke uvidjelo se da žene s pojedinih područja, općina i okolice imaju poteškoće pri organizaciji prijevoza do bolnice u Požegi ili Pakracu, te unatoč želji nisu mogle doći na pregled.


- Uspješnom suradnjom s Ligom borbe protiv raka, Domom zdravlja i općinom Čaglin te ženama s tog područja pokušali smo proteklih godina otkloniti taj problem i organizirajući besplatan prijevoz na mamografske preglede, kaže voditeljica Službe za javno zdravstvo Jasmina Kovačević.

00:32 Jasmina Kovačević

ističe dr. Kovačević, dodajući kako je projekt nastavak priče o zdravim županijama koja je krenula prije nekoliko godina. 

 

- Ovo je jedan krasan projekt i dobro je da se radi i da takvih projekta ima što više. Županijska liga borbe protiv raka uvijek surađuje na ovakvim projektima i bit će tako i ubuduće, kaže tajnik Lige dr. Nikola Gotovac:

00:35 Nikola Gotovac


Najviše aktivnosti provest će se na planu prevencije kardiovaskularnih bolesti, a krenut će s radom i Savjetovalište za prevenciju i liječenje prekomjerne težine. Jedan o prioriteta sasvim sigurno će biti i ekologija, kroz projekt Gimanzijskog ekološkog laboratorija. - Sada smo okupili ozbilje timove u Savjetu za zdravlje, odredit ćemo prioritete i nastaviti našu priču dalje - zaključuje dr. Kovačević. Podsjetimo županijski Zavod za javno zdravstvo prvi put, a ove godiine i jedini u Hrvatskoj raspisao je natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“, za koji se prijaviti možete do 18. veljače.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?