Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Đurina: Iz Čaglina do sada nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva

Đurina: Iz Čaglina do sada nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva

Povjernik HNS-a podružnice Čaglin Ivan Đurina reagirao na izjave bivših članova HNS-a Čaglin i Kutjevo

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1750

„Kao povjerenik HNS-ove podružnice Čaglin oštro demantiram neistinite i neutemeljene tvrdnje koje su iznesene na današnjoj konferenciji za medije na čelu s bivšim predsjednikom čaglinskog HNS-a i nekadašnjim zamjenikom načelnika općine Čaglin te s ponosom mogu istaknuti da sam svoj posao uvijek obavljao na dobrobit svih građanki i građana Čaglina“, stoji u dopisu koji je večeras medijima uputio povjernik HNS-a podružnice Čaglin Ivan Đurina, u kojem je reagirao na današnju konferenciju za medije sad već bivših članova HNS-a podružnica Čaglin i Kutjevo.

„Prvo bih istaknuo da je HNS stranka koju čini gotovo 45 000 članova, što mnogi vrlo često zaboravljaju, a to je snaga koju niti jedan pojedinac ili bilo čiji osobni interesi nisu niti mogu na bilo koji način ugroziti. Do sada smo se često susretali s pokušajima opovrgavanja snage HNS-a, ali o rezultatima, političkoj relevantnosti i vjerodostojnosti svaki put su odlučivali birači.

Napominjem kako se u Središnjem uredu HNS-a dnevno provodi revizija članstva, jer su u mnogobrojnoj organizaciji kao što je HNS dolasci i odlasci članstva svakodnevna pojava, ali iz Čaglina do sada nije pristigao niti jedan zahtjev za ispisom iz članstva od 70 članova koliko ih ima u Čaglinu. Sve ostalo možemo pripisati političkom folkloru i pokušaju dobivanja medijske pažnje.

Nadalje, treba istaknuti da nisam tražio od direktora Komunalca Čaglin d.o.o. Tihomira Brišu podršku za ovogodišnji proračun niti sam od njega tražio da lobira s vijećnicima HSS-a i HDZ-a ili njihovim predstavnicima. Istodobno, napominjem da program za javne radove za 2014. godinu nisam predao budući da su prioritet imale jedinice lokalne samouprave koje se stradale od poplava. Moja moralna i etička načela nalažu da se prema najugroženijim skupinama u društvu ponašam odgovorno, a oduzimati onima koji nemaju i pritom davati lažne informacije o šteti od poplava na području općine Čaglin potpuno su neprihvatljive.

Također, tvrdnje da sam zaposlio kćer i zeta nisu točne, budući da mi se kćer već pet godina nalazi na Zavodu za zapošljavanje, s jednim kratkim prekidom u 2013. godini, dok je zet sa svim potrebnim kvalifikacijama zaposlen u Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Istodobno, mogu reći da sam ponosan što sam osposobio teretanu u sportskoj dvorani koju mogu koristiti svi građani, učenici i studenti, brojne sportske udruge, branitelji i svi ostali, a ovim putem se zahvaljujem svima koji su volonterski sudjelovali u realizaciji tog projekta, među kojima je i moj sin.

Na optužbe da su mi visokoobrazovani ljudi prijetnja podsjećam da sam kao načelnik Općine uvijek smatrao da mlade i kvalitetne ljude treba zapošljavati, a među onima koji me sada prozivaju je i osoba koja je upućena na osposobljavanje za pisanje projekata za Europsku uniju, dok su neke osobe mogućnost besplatnog obrazovanja čak i odbile“, stoji u pripćenju povjerenika HNS-ove podružnice Čaglin Ivan Đurine, koje smo prenijeli u cijelosti.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?