Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Bivši čaglinski HNS-ovci progovorili o Đurini

Ostavku podnio i Hrvoje Prevolšek, predsjednik HNS-a za grad Kutjevo

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1373

Četrdesetak članova HNS-a Čaglin napustilo je stranku, od čega je devet članova predsjedništva.

00:25 Željko Garc

rekao je Željko Garc, bivši predsjednik HNS-a Čaglin i dosadašnji zamjenik načelnika općine. Za propast stranke u Čaglinu optužio je predsjednika regionalnog saveza stranke Ivicu Mandića.

Snježana Anokić Rogalo, bivša dopredsjednica podružnice HNS-a i općinska vijećnica govorila je o kršenju zakona zbog nespojivih dužnosti direktora Komunalca Čaglin Tihomira Briša, što je trajalo pet godina. Ostavku je dao u kolovozu.

00:19 Anokić Rogalo o Komunalcu

Nakon ostavke, skupština društva je postavila vršitelja dužnosti direktora, što Zakon o trgovačkim društvima ne poznaje, nego se mora imenovati direktor. Na kraju je Briš vraćen na mjesto direktora, bez znanja skupštine Komunalca Čaglin.

00:23 Anokić Rogalo o Đurini

„Gospodin Briš se nudio da će svojim glasovima podržati proračun, ako postane direktor“, rekao je Željko Garc.

Karmela Nuić Gaćeša, također bivša HNS-ova općinska vijećnica navodi da nisu htjeli sudjelovati u Đurininim nezakonitostima. „Ne može na račun poreznih obveznika općine Čaglin živjeti samo četiri obitelji, a ostali da šute i zadovoljavaju se mrvicama“, rekla je.

00:18 Karmela Nuić Gaćeša

Na kraju je ostavku podnio i Hrvoje Prevolšek, predsjednik HNS-a za grad Kutjevo. „Žalosno je što gospoda iz središnjice u Zagrebu misle da su puno veći liberali i demokrati od nas. Oni su puni sebe i egocentrični, stvaraju neradnu i nezdravu atmosferu u kojoj ne želim sudjelovati“.

00:23 Hrvoje Prevolšek

Željko Garc se neće kandidirati za načelnika općine Čaglin, a članovi koji su istupili iz stranke traže kandidata za kojeg će moći glasovati. „Ne pretrčavamo u nikakvu drugu stranku“, zaključio je na kraju Garc.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?