Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dani Matice hrvatske u Požegi

Dani Matice hrvatske u Požegi

Članovi požeškog ogranka pripremili su bogat i sadržajan program koji će se održati od 3. do 16. veljače 2015.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1383

Nakon obnoviteljske skupštine koja je održana u veljači prošle godine požeški ogranak Matice hrvatske uoči godišnjice organizira Dane Matice hrvatske u Požegi od 3. do 16. veljače

- Manifestacija koju pripremamo svojevrsna je obljetnica godišnjice našeg obnavljanja. U proteklom razdoblju bili smo vrlo aktivni priredivši više od 20 događanja na kojima su gostovala mnogi eminentni znanstvenici, književnici, novinari i umjetnici – istaknula je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica požeškog ogranka Matice hrvatske, dr.sc. Vesna Vlašić:

00:21 Vesna Vlašić

Program Dana Matice hrvatske u Požegi počinje u utorak 3. veljače u 18 sati blagoslovom obnovljenih prostorija i svečanim otvaranjem programa. Istoga dana u Županijskoj vijećnici u 19 sati bit će predstavljena knjiga Igora Zidića „Rukopis oka: Likovne teme i ogledi 1967.-2013.“. Knjigu će uz autora predstaviti Željka Čorak i Ivan Rogić Nehajev.

5. veljače održat će se još jedna promocija knjige msgr. Ivana Goluba „Pohod milosti“ O knjizi će govoriti Tonko Maroević i sam autor, a predstavljanje je najavljeno u požeškoj Gimnaziji u 12 sati. Dan kasnije 6. veljače u Gradskoj knjižnici i čitaonici u 18 sati, održat će se susret s književnicom Sibilom Petlevski. Ona će predstaviti svoju trilogiju - Tabu.

9. veljače predavanje o tuđicama u hrvatskom standardnom jeziku održat će prof. Nives Opačić u požeškoj knjižnici u 18 sati. 12. veljače bit će predstavljeno najvrjednije izdanje Matice hrvatske, edicija „Stoljeće hrvatske književnosti.“ Ediciju će u konferencijskoj dvorani požeške Gimnazije predstaviti urednik Ante Stamać i prireditelj knjige o Ruđeru Boškoviću, Stipe Kutleša.

U Franjevačkom samostanu 13. veljače u 19 sati zanimljivo predavanje održat će mladi teolog fra Danijel Patafta, a program će završiti 16. veljače u Gradskoj knjižnici u 18 sati susretom s književnikom Damirom Karakašem.

U sklopu programa održat će se i radionica „Od ideje do projekta“ koja je namijenjena isključivo članovima Matice hrvatske, najavila je potpredsjednica ogranka Marijana Ćorluka.


00:19 Marijana Ćorluka


Radionicu će voditi dr.sc Katarina Potnik Galić, profesorica na požeškom Veleučilištu. Radionica će se održati u prostorima Katoličke gimnazije 7. veljače od 9 do 13 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?