Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Suradnja policije i lovaca rezultirala predajom veće količine oružja

Policija i dalje poziva građane da bez ikakvih sankcija predaju oružje koje posjeduju nepovlasno

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1248

Prošle godine Policijska uprava požeško-slavonska pokrenula je projekt „Sigurnost u lovu“, u suradnji s lokalnim lovačkim društvima. Policija i lovci međusobno se educiraju, a suradnja je nedavno rezultirala i većom dragovoljnom predajom oružja.

O kojoj količini je riječ, pojasnio je načelnik Policijske postaje Pleternica Miro Miličević, na čijem području se dogodila dragovoljna predaja.

00:17 Miro Miličević

Iako vraćene puške izgledaju oronulo, pri čemu su neke i iz Drugog svjetskog rata, njihova funkcionalnost je neupitna i predstavljaju ubojito sredstvo. Miličević je ponovio da akcija traje i dalje, te pozvao građane da dragovoljno predaju oružje koje drže nepovlasno.

Jedna od ključnih osoba u spomenutoj predaji oružja bio je predsjednik lovačkog društva Vražjak iz Požeških Sesveta Stjepan Kovačević, koji je pozvao kolege lovce da se povedu njihovim primjerom.

Glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske Ivana Radić dodaje da su izuzetno zadovoljni količinom predanog oružja tijekom protekle godine.

00:28 Ivana Radić

U jučerašnjoj pretrazi na području Kaptola, policija je pronašla tri puške te nekoliko desetaka komada streljiva zbog čega protiv 52-godišnjaka slijedi kaznena prijava. Radić upozorava da će se osobi kod koje se pronađe nepovlasno oružje, a posjeduje određeni dio oružja povlasno, oduzeti sve oružje.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?