Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Neferović: Ako je SDP-u do igre vlakićima, nek se igraju i dalje

Neferović: Ako je SDP-u do igre vlakićima, nek se igraju i dalje

To je bila jedna perfidna politička igra pred izbore, to su te loše odluke bivše vlasti u Požegi

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2892

U požeškim političko-birtijaškim kuloarima se posljednjih dana otvorila tema financiranja radova na pruzi Pleternica – Našice.

Naime, mjesec dana prije izbora i odlaska s vlasti, tadašnji gradonačelnik Požege Zdravko Ronko s HŽ infrastrukturom d.o.o. potpisao je Sporazum o sufinanciranju radova na popravku dionice pruge Pleternica – Našice. Grad se obvezao sudjelovati u financiranju troškova tucanika do najviše 700 tisuća kuna.

Prema istom sporazumu, ako bi se ugovor raskinuo jednostrano, sporazumna strana koja raskida je dužna drugoj strani nadoknaditi troškove nastale dotadašnjom realizacijom obveza preuzetih sporazumom.

Gradonačelnik Neferović je početkom prosinca prošle godine odlučio jednostrano otkazati Sporazum o sufinanciranju. Kako stoji u dopisu Grada prema HŽ infrastrukturi, „budući da nije došlo do realizacije preuzetih obveza, Grad Požega jednostrano raskida predmetni Sporazum“.

- U studenom prošle godine imali smo rebalans proračuna i situaciju oko Glazbene škole. Nije mi jasno što je to toliki interes bio Grada Požege da ulaže u tucanik na pruzi od Pleternice do Našica, rekao je Neferović gostujući jutros u programu RVA.

00:35 Vedran Neferović

Na pitanje što će biti ako je došlo do kakve realizacije, gradonačelnik kaže da „prvo treba vidjeti jesu li oni išta napravili“.

Možda odgovor leži u tome da nakon jednostranog raskida, iz HŽ infrastrukture u proteklih više od devet mjeseci nitko nije reagirao niti poslao račun za dotadašnju realizaciju.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?