Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Tko će rukovoditi Domom u Ljeskovici i Odgojnim zavodom u Požegi?

Tko će rukovoditi Domom u Ljeskovici i Odgojnim zavodom u Požegi?

Za ravnateljicu Gradskog muzeja Požega bit će imenovana Maja Žebčević Matić

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Ilustracija
Datum:
Broj pregleda: 3696

Gradsko vijeće Grada Požege u četvrtak će glasovati o prijedlogu Rješenja o imenovanju ravnateljice Gradskog muzeja Požega.

Nakon provedenog natječaja, Upravno vijeće Gradskog muzeja Požega za imenovanje je predložilo Maju Žebčević Matić, trenutnu vršiteljicu dužnosti ravnateljice Muzeja. Žebčević Matić, diplomirana  etnologinja i povjesničarka umjetnosti, dugogodišnja je djelatnica u kulturnim ustanovama, a na ravnateljskim mjestima u Muzeju i Gradskom kazalištu Požega provela je ukupno petnaestak godina.

Novog ravnatelja ili ravnateljicu dobit će i Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Ljeskovici. I oni su u proteklih godinu dana imali vršitelja dužnosti ravnatelja, dok se novi imenuje na četiri godine. Natječaj je u tijeku, a uvjete možete pogledati ovdje. Rok za prijavu je 26. rujna.

Do promjene na čelu moglo bi doći i u Odgojnom zavodu u Požegi. Sadašnja upraviteljica ima uvjete za mirovinu, a ova jedinica Uprave za zatvorski sustav zanimljiva je kao jedinstvena u Hrvatskoj, jer jedina preodgaja ženske osobe. U zavod se upućuju osobe kojima je izrečena odgojna mjera u kaznenom postupku maloljetnim počiniteljima kaznenog djela.

I dok kroz Odgojni zavod za muškarce u Turopolju godišnje prođe gotovo 150 maloljetnika, kroz požeški je u 2013. prošlo njih dvanaest. Trenutno se u Odgojnom zavodu Požega nalaze tri odgajanice, o kojima se brine čak deset zaposlenika.

Koeficijent plaće upravitelja Odgojnog zavoda u Požegi je primamljiv (2,376), pa se tekući račun svakog mjeseca podeblja za više od 10 tisuća kuna.

Nova ravnateljica Gradskog muzeja Požega je nestranačka osoba, koja je tu funkciju stručno obnašala pod različitim gradskim političkim opcijama. Tko će upravljati s Odgojnim zavodom u Požegi i Domom za psihički bolesne odrasle osobe u Ljeskovici doznat ćemo vrlo brzo.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?