Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[FOTO] Poljoprivredno-prehrambena škola prvi puta ima svoj laboratorij

Vrijednost investicije oko 200 tisuća kuna

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1655

„Od sedamdesetih godina obrazujemo prehrambene tehničare, no po prvi puta imamo vlastiti laboratorij“, rekla je danas ravnateljica Poljoprivredno-prehrambene škole Marija Grgić na svečanom otvorenju laboratorija za kemiju i analizu hrane.

Projekt „Podizanje standarda strukovnog obrazovanja zanimanja prehrambeni tehničar“ financirala je Županija Požeško-slavonska, kao osnivač škole s gotovo 188 tisuća kuna, dok je škola iz vlastitih sredstva za pripremne radove i uređenje uložila dodatnih 11 tisuća.

 Župan Alojz Tomašević kaže da će uvijek podržati investicije koje se tiču poljoprivrede i voćarstva, te se nada da će laboratorij biti otvoren i za poljoprivrednike.

00:29 Alojz Tomašević

„Laboratorij je namijenjen učenicima prehrambenih zanimanja – četiri sata primijenjene kemije, kontrole namirnica, kemije hrane i ostalih sadržaja. Upoznat će sastav sirovina, hrane i kemijske reakcije. Cilj je imati zadovoljne, sretne i educirane učenike“ rekla je profesorica kemije Đurđica Mautner.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?