Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Boban: Vratili smo sve dugove, ali nitko za njih nije odgovarao

Boban: Vratili smo sve dugove, ali nitko za njih nije odgovarao

Radovi na bazenima definitivno kreću sljedećeg mjeseca

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1949

Krajem kolovoza općina Velika obilježava svoj dan. Načelnik Vlado Boban najavio je da će proslava Dana općine povodom sv. Augustina 28. kolovoza biti skromna, zbog teške gospodarske situacije. U proteklom razdoblju općina je vratila sve stare dugove, koje je Boban zatekao 2006. godine.

00:27 Boban o dugovima

U ovih osam godina, nakon nagodbi s bankama, vraćeno je 25 milijuna kuna dugova. Općina Velika s druge strane ima priznatih obveza iz stečajne mase tvrtki Kamen Ingrad i Veličkog komunalca u iznosu od 34 milijuna, koje, smatra Boban, neće nikad vidjeti.

Od sljedeće godine Velika će napokon moći dovršiti postojeće i krenuti u nove projekte.

Dovršenje vrtića planirano je do kraja ove godine, što je s pola milijuna kuna potpomognuto od resornog ministarstva. Cijela investicija vrtića vrijedna je 2,5 milijuna kuna, a dovršetkom vrtića Velika će dobiti i jaslice. Očekuje se da će nove kapacitete popuniti i djeca iz obližnjeg Kaptola.

Boban je iznio podatak da je 2006. godine osnovnu školu u Velikoj pohađalo 520 djece, a danas je  samo 360 učenika. „To je podatak koji jako zabrinjava“, dodaje Boban. Ove godine u Velikoj je rođeno samo 11 djece, a tjedno desetak ljudi odlazi iz Velike.

Stadion ostaje u stečaju, a uskoro kreću radovi na bazenima. Krajem srpnja izdana je građevinska dozvola, radovi kreću u rujnu a sve mora biti gotovo do 01. srpnja sljedeće godine.

00:20 Boban o bazenima

„Općina se odrekla komunalnog doprinosa, jer će se to vratiti kroz radna mjesta i porez na dohodak“, zaključuje Boban.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?