Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Rašić: Na koalicijskog partnera koji vam poziva DORH ne možete računati

Rašić: Na koalicijskog partnera koji vam poziva DORH ne možete računati

Imovinom Komunalca Požega raspolaže se neozbiljno.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2122

Vijećnik Miro Rašić nakon prošle sjednice Gradskog vijeća Grada Požege vidi nestabilnost gradske vlasti, jer sjednici nije prisustvovao vijećnik HDSSB-a Danijel Božić. Smatra da nakon istupa njihova čelnika Dražena Đurovića po pitanju Baške i pozivanja DORH-a, ta stranka želi dovesti ovu vlast pred nove izbore.

Čudno mu je da su vladajući za rebalans proračuna dobili podršku vijećnice HSU-a Mirjane Novaković, iako je ona formalno članica oporbenog bloka SDP – HSU – HNS. Napominje kako on nije glasovao za rebalans proračuna, kao ni pri njegovu donošenju krajem prošle godine. Razlog je što u proračunu nema programa koji potiču poljoprivredu i obrtništvo.

Smatra da je pri izmjeni odluke o spomeničkoj renti osim podizanja rente za „institucije i poslovne subjekte krupnijeg kapitala“, trebalo smanjiti rentu s 3 kn na 1 kn po m2 za male obrtnike. Odluku o izmjeni je podržao, jer su od plaćanja rente u prvoj godini poslovanja oslobođeni hrvatski ratni vojni invalidi i na njegov prijedlog dragovoljci Domovinskog rata.

Osvrnuo se na i na odluku da se Komunalcu Požega d.o.o. proda zemljište u Industrijskoj ulici, za potrebe reciklažnog dvorišta. Smatra da ova komunalna tvrtka ima dovoljno svoje zemlje, koja se mogla prenamijeniti promjenom GUP-a.

00:27 Miro Rašić

Naljutio se na gradonačelnika jer ga je poslao „da prošeta“ te ga smeta što se stalno vraća u prošlost i uspoređuje s vremenom kad je gradonačelnik bio Ronko. „Meni liči da smo mi promijenili samo ambalažu a sve je ostalo isto, jer se radi točno onako kako je radio Ronko“, dodaje Rašić.

Osvrnuo se i na predsjednika Ninu Smolčića, koji uporno na sjednicama predstavlja svoj predizborni program i radi osobnu promociju. „Bilo bi bolje da češće upozorava gradonačelnika na upadice“, dodaje Rašić.

Na pitanje da li slijedi kriza vlasti, Rašić kaže da kako se nije pojavio Božić kao koalicijski partner, tako se može nepojaviti i vijećnica Novaković. „Na koalicijskog partnera koji vam poziva DORH ne možete računati“, zaključio je Rašić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?