RVA.hr » Vijesti » Požega » Obilježena prva godišnjica Povijesnog društva Požega Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Obilježena prva godišnjica Povijesnog društva Požega

Ideja je bila okupiti ljude koji vole svoj zavičaj i njegovu povijest.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1147

Povijesno društvo Požega danas je prigodnom svečanošću u Katoličkoj gimnaziji obilježilo svoju prvu godišnjicu djelovanja.

Društvo je osnovano na inicijativu nekoliko mladih entuzijasta koji su željeli okupiti ljude koji vole svoj zavičaj, njegovu povijest i koji je žele približiti svojim sugrađanima.

Prva godina bila je izuzetno sadržajna. Organizirali su 25 različitih događanja i ostvarili odličnu suradnju s velikim brojem institucija i udruga, kaže predsjednik društva Goran Đurđević:00:19 Goran Đurđević


Kako se danas obilježava 100. obljetnica početka Prvog svjetskog rata na svečanosti je prikazan kratki film o događajima iz tog razdoblja.

Također su nagrađeni učenici i studenti koji su se prijavili na natječaj koji je raspisalo Povijesno društvo.

Nagradu za rad „Požega Slavonska Atena“ dobio je učenik Osnovne škole Antuna Kanižlića, Karlo Maček sa svojim mentorom Ivanom Šumigom.

Antun Tonko Jakobović pod mentorstvom Jelene Gložinić primo je nagradu za rad „Paleodemografski pristup problemu lokaliteta Ivandol-Njive“, a Marta Bilandžija i Dražena Ćušković pod mentorstvom Krešimira Škuljevića za rad „Barun Franjo Filipović i oriovački kotar“.

Studentica Katarina Dimšić s Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvojila nagradu za rad „Prele i predenje u Požeškoj kotlini“.

Nagrade za dječje likovne radove primili su Jakov Dokić, Marta Morvaj i Ema Ester.

Otvorena je i izložba dječjih crteža na temu povijesti Požege.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?