Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Radionica robotike u požeškoj knjižnici

Radionica robotike u požeškoj knjižnici

Radionica će se održati 21. lipnja, a prijave traju do 18. lipnja.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RIK Popovača
Datum:
Broj pregleda: 991

U Gradskoj  knjižnici i čitaonici Požega 21. lipnja će se održati jednodnevna besplatna radionica robotike za učenike od 3. do 8. razreda.

Programom je predviđeno upoznavanje s modulom Lego Mindstorms, sastavljanje osnovnih robotskih kolica s ultrazvučnim senzorom, upoznavanje s programskim sučeljem za Lego Mindstorms, programiranje osnovnih kretnji robota, uporaba ultrazvučnog senzora za izbjegavanje prepreke I demonstracija naučenog.


Polaznici će biti upoznati i s modulom Arduino odnosno elektroničkim komponentama i pripadajućim oznakama na elektroničkoj shemi, zatim s programskim sučeljem (Minibloq), a imat će mogućnost sastavljanja elektroničkih sklopova i programiranja (andrijin križ, interakcija semafora za osobna vozila i pješake, policijska rotirka – zadatak sa 6 led dioda), zatim programiranja već sastavljenih arduino robotskih kolica (kretanje naprijed/nazad, skretanje u lijevo/desno, uporaba ultrazvučnog senzora za izbjegavanje prepreke), te na kraju demonstraciju naučenog.

Radionica je predviđena za 18 učenika koji će biti podijeljeni u tri grupe..


Radionica robotike će se održati u suradnji s u Robotičko-informatičkim klubom Popovača, a prijave se primaju do 18. lipnja na e-mail: irena@gkpz.hr.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?