Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Situacija na poplavljenim područjima postupno se normalizira

Situacija na poplavljenim područjima postupno se normalizira

Vodostaji svih rijeka na području Požeško- slavonske županije su u daljnjem opadanju.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 1503

Na poplavljenim područjima nastavljena je normalizacija stanja. Voda se na nekim mjestima u potpunosti povukla. Nastavljeno je s radnjama na uklanjanju posljedica poplava, ispumpavanje vode iz poplavljenih objekata, područja oko stambenih objekta na kojoj su angažirane vatrogasne snage više vatrogasnih društava s područja Županije, djelatnici Hrvatskih voda, komunalnih službi gradova i općina, te sami mještani.

Vodostaji svih rijeka na području Požeško- slavonske županije su u daljnjem opadanju. Trenutno još jedino na rijeci Londži u Čaglinu vrijede redovne mjere od poplava, a pripremno stanje na rijeci Orljavi u Frkljevcima i potoku Vrbova u Gradcu dok je na ostalim dionicama stanje normalizirano. Poplavljene površine se vrlo brzo smanjuju te je trenutno pod vodom još oko 20 ha izoliranih depresija na raznim dijelovima sliva na području Požeštine, izvijestio je jutros Županijski centar 112.


Zbog poplavljenosti ili oštećenja još uvijek je dio prometnica zatvoren za promet.
Šokačka cesta u Požegi od jutros je otvorena za sav promet, a još uvijek se ne može prometovati na cesti D38 u Orljavcu, ŽC Pleternica-Ferovac u Gradcu, ŽC Kuzmica-Jakšić, Gornji Vrhovci - Kamenski Vučjak i  LC Požeška Koprivnica- ŽC Bučje.


Stanje vodoopskrbe na cijelom području Požeštine također se postupno normalizira.
Djelatnici Tekije rade na ispiranju cjevovoda u Požegi na području sajmišta i u
Osječkoj ulici, u Trnovcu i Golobrdcima. Izvorište Stražemanka i dalje pokazuje mutnoću uz smanjenje u odnosu na prethodne dane. Crpilište je gotovo u cijelosti isključeno iz javne vodoopskrbe.

Značajno poboljšanje je prisutno na području Kutjeva gdje se Kutjevačka rika postepeno uključuje u sustav javne vodoopskrbe.
Još uvijek se apelira na sve potrošače na području Kutjeva da smanje potrošnju vode i omoguće dugotrajniju opskrbu vodom do potpune normalizacije stanja.


Područje Pleternice koje je bilo najugroženije poplavama nije imalo problema s
vodoopskrbom jer postoje dovoljne zalihe vode u vodospremi Pleternica.
Djelatnici Tekije d.o.o. prate stanje na cijelom području te poduzimaju potrebne aktivnosti i promptno reagiraju.

Mole se građani ako primijete zamućenje da vodu ne koristiti za piće bez prokuhavanja, a isto vrijedi i za one koji koriste vodu iz vlastitih bunara a bili su poplavljeni.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?