Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Županijski stožer za zaštitu i spašavanje - Najgore je u Pleternici i Lipiku

Županijski stožer za zaštitu i spašavanje - Najgore je u Pleternici i Lipiku

Župan je pozvao građane da pristupe provedbi preventivnih mjera.

Autor: RVA
Fotografija: RVA/Arhiva
Datum:
Broj pregleda: 33722

Nakon cjelodnevne borbe s vodenom stihijom, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, sazvao je još jednu sjednicu Županijskog stožera za zaštitu i spašavanje na kojoj je razmotrena situacija na terenu pri čemu su izvješće o poduzetim aktivnostima dali svi voditelji žurnih službi.


Župan je zahvalio i čestitao svim sudionicima jučerašnje i noćašnje akcije na koordiniranom nastupu gradova, općina, žurnih službi, gospodarstvenika i dobrovoljno pristiglih građana koji su nesebično pomogli i u najvećoj mjeri obranili od poplave ugrožene prostore.

Zaključeno je kako je cjelonoćna akcija žurnih službi potpomognuta komunalnim poduzećima i jedinicama lokalne samouprave, ublažila posljedice ugroze od poplave.  Županijski stožer pozvao je sve  operativne snage, gradove, općine i građane da  sve svoje potencijale  stave u funkciju zaštite ljudi i materijalnih dobara.

Trenutačno je najgora situacija od poplave na području Pleternice i Lipika gdje je angažiran i najveći broj operativnih snaga. 

Župan i  Županijski stožer za zaštitu i spašavanje pozvao je građane da pristupe provedbi preventivnih mjera i surađuje s prisutnim operativnim službama na terenu.  

Sve žurne službe su od župana i Stožera dobile konkretne zadaće kontinuiranog djelovanja kroz  naredno razdoblje.
 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?