Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U prekidu je promet diljem županije

U prekidu je promet diljem županije

Sve žurne službe su na terenu i pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

Autor: Magdalena Saveski/PU PS
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 36155

Zbog obilnih padalina i porasta vodostaja izlilo se nekoliko rijeka i potoka zbog čega je na području Požeško - slavonske županije zatvoren za promet veći broj državnih, županijskih i lokalnih cesta, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave Požeško – slavonske Ivana Radić.

Promet je u prekidu na državnoj cesti Požega-Pakrac u blizini mjesta Orljavac, u Požegi u ulici Šokačkoj, preventivno između ulica Osječke i Industrijske i u Industrijskoj ulici, te u Pleternici u Ulici Eugena Podubskog. Zatim, državna cesta Požega-Gradište kod skretanja za Bjeliševac, D-47 na relaciji Dobrovac-Novska u blizini naselja Jagma.

Zatvorene su i županijske ceste Kutjevo -Orahovica, u gradu Kutjevu ulica M. Messnera i cesta na relaciji Pleternica - Ferovac u Gradacu, zatim Kuzmica - Jakšić južno od Kuzmice i Sloboština – Pasikovci. Prometovati se ne može niti lokalnim cestama Latinovac – Poreč, Jaguplije - Skenderovci, Poloje – Bučje, Brezine - Janja Lipa, Knežci - Veliki Bilač, te u Lipiku Jadranskom ulicom.

Zatvorene ceste obilježene su postavljenom prometnom signalizacijom ili prometom upravlja policija a promet se odvija obilaznim pravcima. Sinoć, oko 23 sata u Lipiku, zbog obilne kiše porastao je vodostaj i izlila se rijeka Pakra te poplavila ulice I. Mažuranića, I. Gundulića, I. Meštrovića, Čakovečku i Jadransku.

Voda je ulazila u dvorišta, podrume i kuće i zbog opasnosti za stanovnike evakuirano je pedesetak osoba. Također je u Pakracu kod bolnice bujica rijeke Pakre iščupala iz ležišta i odnijela metalni pješački most. Sve žurne službe su na terenu i pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?