Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Neka vodocrpilišta isključena, voda zamućena u Velikoj, Kaptolu, Čaglinu, Kutjevu...

Neka vodocrpilišta isključena, voda zamućena u Velikoj, Kaptolu, Čaglinu, Kutjevu...

Na potezu prema naselju Toranj oštećen je magistralni vodovod zbog klizanja terena.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 36930

Tijekom posljednja 24 sata i izvanrednih okolnosti tvrtka „Tekija“ je angažirala većinu zaposlenika i mehanizacije za zaštitu objekata vodoopskrbe i odvodnje. Stanje vodoopskrbe u Požegi, Pleternici, Brestovcu i Jakšiću je prema zadnjim informacijama normalno.

U općinama Velika, Kaptol, Čaglin i gradu Kutjevo može biti problema sa zamućenjem ili opskrbom u višim zonama grada. Zbog plavljenja rijeke Orljave isključeno je u cijelosti crpilište Luke u Požegi i ne može nu se pristupiti. Crpilište Zapadno polje radi maksimalnim kapacitetom.
 

Izvorište Stražemanka je prigušeno na oko 11 l/s zbog zamućenja, a Veličanka je prigušena na 42 l/s u manje zamućenje. Crpilište Dubočanka je izvan pogona zbog kvara na elektro energetskom sustavu. Zahvat Kutjevačka rika je također zbog zamućenja isključena iz sustava.
 

Vodospreme u Požegi, Pleternici i Kutjevu imaju za sada dovoljne količine vode za jednodnevnu opskrbu uz napomenu da je vodosprema Glavica u Požegi prazna zbog prigušenog izvorišta Stražemanke.


Na potezu prema naselju Toranj došlo je do oštećenja magistralnog vodovoda zbog klizanja terena. Djelatnici Tekije su na terenu i rade na popravku cjevovoda i sanaciji terena. Problemi su nastali i u kanalizacijskom sustavu cijelom području Požeštine zbog ulaska stranih voda u sustav. Iz Tekije napominju kako su maksimalno angažirani na utvrđivanju stanja i otklanjanju posljedica poplava i visokih voda u sustavu javne vodoopskrbe ali i kanalizacijskim sustavima.

Prate stanje i poduzimaju potrebne aktivnosti do normalizacije, a građane pozivaju ako primijete zamućenje vode da vodu ne koriste za piće bez prokuhavanja, te da obavijeste dežurnu službu Tekije na telefon broj 312 – 450.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?