Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Lijek je u nama – akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Lijek je u nama – akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Akcija će se održati u Gradskoj knjižnici Požege u ponedjeljak 12. svibnja od 13 do 16 sati.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: GKP
Datum:
Broj pregleda: 1277

"Želim život!" - napisala je Ana Rukavina Erceg i ganula hrvatsku javnost. Iskrenom molbom za pomoć, 29-godišnja novinarka Vjesnika, koja se liječila od leukemije, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Kako bi se Ani pomoglo u nabavci skupih lijekova te eventualnom liječenju u SAD-u pokrenuta je akcija "Želim život!" kojoj se svesrdno odazvao velik broj ljudi, a Hrvatska je još jednom pokazala da može kad to uistinu hoće.

Na inicijativu Gradske knjižnice i čitaonica Požega, a u suradnji sa Zakladom "Ana Rukavina" u ponedjeljak 12. svibnja 2014. od 13:00 do 16:00 sati u Požegi u prostorima knjižnice održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. U Registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina, tako da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju.

Uz akciju upisa u Registar s početkom u 14:00 sati u Čitaonici Gradske knjižnice održat će se i promocija knjige Ankice Begić "Indijanac komanč - moj brat po krvi ". Riječ je o dnevnik koji je Ankica pisala dok je vodila borbu s teškom bolesti.

Zato dođite, upišite se u Registar te povećajte šanse za izlječenje svim oboljelima od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?