Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

U kvizu iz lektire najuspješniji Kaptolčani i Pleterničani

U kvizu iz lektire najuspješniji Kaptolčani i Pleterničani

U kvizu je sudjelovalo 12 škola iz cijele županije s ukupno 72 učenika i 12 knjižničara.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1365

U organizaciji Županijskog stručnog vijeća, stručnih suradnika školskih knjižničara u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požege, danas je održan prvi županijski kviz iz lektire za učenike trećih i petih razreda osnovnih škola, pod nazivom „Nije tajna – lektira je sjajna.

Riječ je o projektu školskih knjižničara koji je proizašao iz kutjevačke osnovne škole, a organizatorice i autorice pitanja su knjižničarka Osnovne škole Zdenka Turkovića iz Kutjeva Ivana Marković, knjižničarka Osnovne škole fra Kaje Adžića iz Pleternice Ivana Strapač, te knjižničarka Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ iz Velike Ana Marinić.

U kvizu je sudjelovalo 12 škola iz cijele županije s ukupno 72 učenika i 12 knjižničara. Posebnost je bio timski rad, gdje je skupina od troje učenika zajednički pismeno odgovarala na pitanja iz knjiga: Čudnovate zgode Šegrta Hlapića, Vlak u snijegu, Koko u Parizu i Junaci Pavlove ulice.

Najuspješniji u kategoriji trećih razreda bili su učenici Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola, a u kategoriji petih razreda učenici Osnovne škole Fra Kaje Adžića iz Pleternice.

Cilj ovog natjecanja je potaknuti i popularizirati lektiru, te kod učenika razviti zdrav natjecateljski duh i vještine informacijskog čitanja.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?