Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

32. Papučki jaglaci očekuju dvije tisuće planinara i izletnika

32. Papučki jaglaci očekuju dvije tisuće planinara i izletnika

Općina Velika i HPD Sokolovac aplicirali projekt vrijedan 8,5 milijuna kuna.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1945

Po trideset i drugi puta Papuk će na početku proljeća pohoditi planinari i izletnici, kako bi obilježili tradicionalne „Papučke jaglace“. Organizator je kao i svake godine HPD Sokolovac, kojima su se kao suorganizatori priključili Općina Velika, Park prirode Papuk, Grad Požega, Turistička zajednica Grada Požege i Požeško-slavonska županija. Očekuje se dolazak oko 2000 gostiju.

Predsjednik HPD-a Sokolovac Predrag Livak kaže kako je okupljanje planirano za 9 sati ispred Planinarskog doma Lapjak. Za planinare i izletnike predviđeno je sedam različitih staza različite dužine i težine. Po povratku je kod Lapjaka za sve organiziran planinarski ručak i glazbeni program.

00:21 Predrag Livak

Jednu od staza pripremio je Park prirode Papuk.

00:34 Gordana Kukić

rekla je glavna čuvarica prirode Parka prirode Papuk Gordana Kukić. Tomislav Galić iz Turističke zajednice Općine Velika kaže kako su Papučki jaglaci jedna od tri najveće manifestacije na njihovom području. Dodao je kako s HPD-om Sokolovac surađuju na jednom velikom projektu.

00:38 Tomislav Galić

Vrijednost je projekta je 8,5 milijuna kuna.

Glasnogovornica društva Ana Pirović kaže kako će na otvorenju Papučkih jaglaca biti izvedena pjesma Požeških planinara, koju ona kao tekstopisac posvećuje pokojnom Malom pajdi Ivanu Jakovini, kao osnivaču Papučkih jaglaca.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?