Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

[PROMO] Ivica Nikolić: Dvije noći bez svjetla s nama ali već tri mjeseca mraka s njima

[PROMO] Ivica Nikolić: Dvije noći bez svjetla s nama ali već tri mjeseca mraka s njima

Za prijevremene izbore i trošak od 350 tisuća kn kriva je Josipa Miličević i HDSSB.

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 2056

U Kutjevu je 23. ožujka prvi krug prijevremenih lokalnih izbora. Kandidat koalicije Socijaldemokratske partije Hrvatske i Hrvatske stranke umirovljenika je dosadašnji gradonačelnik Ivica Nikolić.

Smatra da je za prijevremene izbore i bespotrebni trošak od 350 tisuća kuna kriva dosadašnja predsjednica Gradskog vijeća Josipa Miličević i HDSSB.

„Nisu htjeli shvatiti planiranje proračuna. Sve što planirate morate staviti u proračun jer kako ćete kandidirati nešto što nemate u vlastitom planu“, pita Nikolić.

Kaže da su putovanja i seminari bili obuhvaćeni projektom Gospodarske zone. „Bila je zakonska obveza ići u tri zemlje Europske unije, a to su bili vinari, pčelari i osobe koje vode projekt. Po osam osoba posjetilo je Sloveniju, Austriju i Mađarsku što je plaćeno iz Fondova EU“.

Nikolić dodaje da priče o 12 milijuna kuna duga ne stoje.

00:31 Ivica Nikolić

„Projekti koje smo imali i izabrali izvođače postali su upitni. Gubimo vrijeme za prijavu na natječaje s projektima za koje je pripremljena dokumentacija a u različitim fazama imamo projekata u vrijednosti 168 milijuna kuna“.

Zapitao se ako je stanje tako loše kakvim ga neki kandidati prikazuju, zašto je toliko kandidata za gradonačelnika. „Stanje nije takvo i oni to dobro znaju, te šire neistine i zbog njih imamo nove izbore“, rekao je Nikolić.

Kandidat za zamjenika Dean Pavić nestranačka je osoba. Kaže da je u proteklih šest mjeseci stekao važno iskustvo te je izrazio želju za nastavkom započetih projekata.

00:30 Dean Pavić

Za članicu Gradskog vijeća na listi je predložena Vetovčanka Samanta Klobučar.  Kao nezaposlenoj osobi, želja joj je pronaći posao i vjeruje da ako se zajedničkim angažmanom oko pronalaženja posla mladima i nezaposlenima može puno učini za bolje sutra.

Kutjevčanin Milan Tonček također je kandidat za Gradsko vijeće i predstavnik je koalicijskog partnera HSU-a. Podsjetio je da su realizirali projekt dnevnog boravka i volonterskog centra koji će i dalje razvijati. Predsjednik kutjevačkog HSU-a Miodrag Čamak dao je punu podršku koaliciji i pozvao na povjerenje kako bi se nastavili započeti projekti.

Nikolić je pozvao birače da izađu na izbore, glasuju za njega i njegove koalicijske partnere kako bi nastavili sa započetim projektima.

„Dvije noći bez svjetla s nama ali već tri mjeseca mraka je s njima“, zaključio je Nikolić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?