Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“

Humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“

Prihod od ulaznica namijenjen je za liječenje teško oboljelog dječaka Marka Čokrlića.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1439

Požeška Katolička gimnazija u suradnji s Požeškim športskim savezom te Caritasom Požeške biskupije, organizira 3. Humanitarni malonogometni turnir „Nisi sam“. Turnir će se održati u subotu 15. ožujka u dvorani Grabrik, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje teško oboljelog dječaka Marka Čokrlića iz Novog Sela, učenika 8. razreda Osnovne škole Julija Kempfa.

Marku je u srpnju prošle godine dijagnosticirana, zloćudna bolest, Ewingov sarkom na zdjelici. Već šest mjeseci nalazi se na liječenju u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, a uz njegovu bolesničku postelju bdije majka Sanja. Iza njega su brojni ciklusi kemoterapija i operacija, a pred njim proces rehabilitacije. Stoga su mu prijeko potrebna razna medicinska sredstva, dodatni lijekovi i vitamini koji nisu na listi HZZO-a, a koji mu uvelike olakšavaju život.

Prihodi koje ostvaruje njegova obitelj nisu dostatni za troškove liječenja i boravka u Zagrebu. Vremena su teška, društvena i financijska situacija nikada nisu bile gore, no stanje u kojemu se našao Marko i njegova obitelj još je teže, a vrijeme korizme trebalo bi dodatno senzibilizirati javnost kaže profesor tjelesnog odgoja u Katoličkoj gimnaziji Mario Raguž:

00:44 Raguž o cilju akcije

Ana Grgić maturantica je Katoličke gimnazije i od početka sudjeluje u ovom humanitarnom projektu, a raduje je kad može pomoći potrebitima:

00:17 Ana Grgić

Program turnira je bogat i raznolik, a sudjelovat će ekipe limača, odnosno godišta 2004. i mlađi, najavljuje Raguž:

00:48 raguž o programu turnira

 

Ulaznice za  turnir mogu se kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna u trgovini Ferivi, caffe barovima Vertigo i Jack, te na sam dan turnira na ulazu u dvoranu Grabrik. Svi koji žele pomoći, osim kupnje ulaznica, mogu uplatiti i novčana sredstva na žiro-račun (IBAN): HR1923400091110292442 s naznakom „Za Marka“.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?