Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Policija u košu za smeće pronašla streljivo

Policija u košu za smeće pronašla streljivo

Iz Policijske uprave podsjećaju građane da akcija „Manje oružja - manje tragedija“ i dalje traje.

Autor: Magdalena Saveski/PU PS
Fotografija: PU PS
Datum:
Broj pregleda: 1144

Unatoč čestim pozivima građanima da dragovoljno predaju oružje i streljivo i dalje ima neodgovornih pojedinaca koji eksplozivna sredstva, oružje i streljivo odbacuju u okoliš i koje potom predstavlja izrazitu opasnost za građane te do njih lako mogu doći i djeca. 

Takav događaj zabilježen je jučer u Požegi u Orljavskoj ulici. Naime, prema dojavi 24-godišnjaka u košu za smeće postavljenom uz nogostup, kojim svakodnevno prolazi veliki broj djece na putu do obližnje škole, policijski službenici izuzeli su nekoliko komada streljiva koje će naknadno biti uništeno.

Iz Policijske uprave podsjećaju građane da akcija „Manje oružja - manje tragedija“ i dalje traje. Ukoliko žele predati oružje ili eksplozivna sredstva mogu to učiniti bez ikakvih pratećih zakonskih sankcija.

Potrebno je samo obratiti se u najbližu Policijsku postaju, ili Policijsku upravu, a mogu i kontaktirati policiju na broj telefona 192. Građanima se prvenstveno jamči anonimnost. Na njihovu kućnu adresu doći će stručno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći, u vozilu bez policijskih oznaka, te će preuzeti oružje i eksplozivne tvari.

Također iz policije mole građane da oružje i eksplozivne predmete ne donose sami, kako bi se izbjeglo moguće stradavanje i tragični ishodi.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?