Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Dr. sc. Vesna Vlašić: Ovo je vrhunac moje društvene i znanstvene karijere

Dr. sc. Vesna Vlašić: Ovo je vrhunac moje društvene i znanstvene karijere

Za 2014. godinu pripremili su poprilično ambiciozan plan.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: pozega.hr
Datum:
Broj pregleda: 1860

Matica hrvatska duboko je utkana u društveni život Požeštine. Prema podacima iz 1874. godine može se iščitati kako su mnogi ugledni Požežani bili njeni članovi  - od Josipa Eugena Tomića, Armina Pavića do Janka Jurkovića i drugih. Nakon gotovo deset godina zatišja ponovno je obnovljen požeški ogranak Matice hrvatske. Za predsjednicu je izabrana dr. sc.Vesna Vlašić, a evo što je o svom izboru rekla za Radio Vallis Aurea:

00:33 Vlašić o izboru

Inicijativni odbor požeškog ogranka Matice hrvatske pripremio je plan rada za 2014. godinu, koji je kako kaže predsjednica Vlašić poprilično ambiciozan:


00:47 Vlašić o akcijskom planu
Uz Vesnu Vlašić, dužnost dopredsjednice požeškog ogranka Matice hrvatske u narednom razdoblju obnašat će prof. Marijana Čorluka, dok će tajnica biti magistra povijesti i arheologije Marijana Matijević.


Izabrani su i članovi Predsjedništva: Lidija Ivančević Španiček, Katarina Potnik Galić, Aleksandra Pavlović i Goran Hruška, dok su za članove Nadzornog odbora izabrani Ferdinand Troha, Željko Glavić i Darko Puljašić.


Obnovljeni ogranak zasigurno će Požegi vratiti zasluženo mjesto u društvu Matice hrvatske ali i obnoviti dio bogate kulturne tradicije našega grada.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?