Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Požeški Ogranak Matice hrvatske obnavlja svoj rad

Požeški Ogranak Matice hrvatske obnavlja svoj rad

Obnoviteljska skupština 05. veljače u 17 sati u Gradskom kazalištu Požega.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1282

Obnoviteljska skupština Ogranka Matice hrvatske u Požegi bit će održana sljedećeg tjedna. Najavila je to danas Vesna Vlašić, pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije ispred inicijativnog odbora.

Zadnja skupština Matice hrvatske bila je 2003. godine, a na ideju za revitalizaciju djelovanja ogranka došla je jesenas skupina intelektualaca te su nakon četiri mjeseca ostvareni svi preduvjeti da se obnoviteljska skupština sazove.

00:30 Vesna Vlašić

rekla je Vesna Vlašić. Nakon skupštine biti će otvorena izložba Knjižno blago Matice hrvatske i Požege, na kojoj će se predstaviti tridesetak starih knjiga u izdanju Matice hrvatske uglavnom požeških književnika. Prostor u Kanižlićevoj ulici i dalje će ostati na korištenje Matici hrvatskoj gdje će se moći učlaniti u Maticu.

Jedna od članica inicijativnog odbora je Marijana Matijević prošla je kroz povijest djelovanja Matice hrvatske na području Požege te posebno istaknula razdoblje Domovinskog rata.

00:18 Marijana Matijević

Obnoviteljska skupština Ogranka Matice hrvatske u Požegi održat će se 5. veljače u Gradskom kazalištu Požega, s početkom u 17 sati.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?