Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Nadam se da ćemo ovu Zlatnu dolinu pretvoriti u Dolinu kneževa

Nadam se da ćemo ovu Zlatnu dolinu pretvoriti u Dolinu kneževa

Knjiga velikim dijelom govori o otkrićima na području Kaptola.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1270

„Ovo ovdje je arheološki raj. Nije slučajno da je Požeška kotlina centar svijeta u nekim situacijama“, rekao je na sinoćnjem predstavljanju svoje knjige „Kneževi željeznog doba“ prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica.

Knjiga dobrim dijelom govori o otkrićima na području Kaptola, gdje Potrebica već niz godina radi na iskopima. Sinoćnjem predstavljanju u prepunoj Gradskoj knjižnici i čitaonici osim autora, nazočni su bili i recenzenti Marko Dizdar i Tihomila Težak Gregl te direktorica izdavačke kuće Meridijani Petra Somek, koji su također ponešto rekli o ovom velikom znanstvenom i književnom djelu.

00:40 Hrvoje Potrebica

rekao je autor Hrvoje Potrebica. „Počeli smo raditi i na nekoliko drugih mjesta u Požeškoj kotlini i nadam se da ćemo ovu Zlatnu dolinu pretvoriti u Dolinu kneževa“, rekao je na kraju Potrebica.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?