Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Ante Kolić ostaje na čelu Tekije, direktor Komunalca Anto Bekić

Ante Kolić ostaje na čelu Tekije, direktor Komunalca Anto Bekić

Komunalac će preseliti u Vukovarsku ulicu, troškovi razdvajanja četiri milijuna kuna.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 2073

Ante Kolić ostaje na mjestu direktora Tekije a direktor novoosnovanog Komunalca od 14. siječnja je Anto Bekić. Razdvajanjem je od 102 milijuna kuna temeljnog kapitala 86,7 milijuna ostalo Tekiji dok je od 12 milijuna kuna zadržane dobiti 9,5 milijuna pripalo Komunalcu.

00:29 Vedran Neferović

rekao je gradonačelnik Neferović a njegov zamjenik Mario Pilon pojasnio je zašto je veći dio zadržane dobiti pripao upravo Komunalcu i što je u tih četiri milijuna kuna troškova.

00:40 Mario Pilon

Useljenje u nove prostore u Vukovarskoj ulici očekuje se u svibnju a Pilon je još jednom odbacio špekulacije i rekao da neće biti nikakve privatizacije Komunalca.

Direktor Tekije Ante Kolić misli da cijena vodne usluge ne bi trebala porasti, no od 01. travnja najavljeno je podizanje naknade za korištenje voda. Ako do njega dođe, to će značajno utjecati na podizanje cijene, što nije prihod Tekije nego Hrvatskih voda. Za siječanj, građani će dobiti dvije uplatnice – jednu s troškovima do 13. siječnja od Tekije a od 14. siječnja do kraja mjeseca od Komunalca.

Direktor Komunalca Anto Bekić najavio je promjene u poslovanju, zbog promjene Zakona o gospodarenju otpadom, koji će nametnuti značajne obaveze. Primarna selekcija otpada će se morati povećano provoditi u kućanstvima i gospodarstvu a to će povećati obveze i troškove Komunalca zbog većeg broja posuda za otpad i vozila.

00:27 Anto Bekić

rekao je direktor Komunalca Anto Bekić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?