Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vrunski predavači na Zimskoj školi arheologije za srednjoškolce

Vrunski predavači na Zimskoj školi arheologije za srednjoškolce

Postoji interes da se ovakvi skupovi organiziraju i u drugim sredinama u Hrvatskoj.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1305

Na temu „Arheologija Požeške kotline“, tijekom subota 18. i 25. siječnja održat će se Zimska škola arheologije za srednjoškolce a organizatori su Povijesno društvo Požega i Katolička klasična gimnazija. U projektu sudjeluje četrdesetak srednjoškolaca svih požeških srednjih škola.

00:42 Matijević o predavačima

najavila je tajnica društva Marijana Matijević. Obje subote imaju po tri predavanja prijepodne te dvije radionice poslijepodne. Učenici će raditi kroz razne programe i obrasce: crtanje, način slikanja, upoznavanje s temeljnim regulama arheologije i arheološkim instrumentima.

Cilj škole je promovirati arheologiju kao znanost, jer se radi o vrlo važnom dijelu života. Svoj dio u cijelom projektu imaju i Gradski muzej Požega, HAZU Požega te Konzervatorski odjel u Požegi. Postoji interes da se ovakvi skupovi organiziraju i u drugim sredinama u Hrvatskoj, a u planu su i drugi projekti.

00:19 Matijević o projektima

rekla je Marijana Matijević. Konferenciji je bio nazočan i Robert Mokri, ravnatelj Katoličke klasične gimnazije, kao domaćina i suorganizatora cijelog projekta.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?