Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Vincelova će u Kutjevu ipak biti

Vincelova će u Kutjevu ipak biti

Kutjevo ima najdulju neprekinutu tradiciju proizvodnje vina u Hrvatskoj i proslavu Sv. Vinka ne smijemo zaboraviti.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1885

Proteklih nekoliko godina, organizaciju Vincelova u Kutjevu držala je Turistička zajednica grada Kutjeva, uz pomoć Kutjevačkih vinara. Zbog svih problema koji pogađaju Grad Kutjevo posljednjih mjeseci, održavanje ove tradicionalne vinarske manifestacije došlo je pod znak upitnika. No, kako najavljuju Kutjevački vinari, Vincelova će biti i to već u predstojeću subotu 18. siječnja. Program započinje već od 12 sati, dok će se svečana rezidba na Trgu graševine održati u 16 sati.

00:24 Krauthaker o Vincelovu

rekao je predsjednik udruge vinar Vlado Krauthaker. Kutjevo ima najdulju neprekinutu tradiciju proizvodnje vina u Hrvatskoj i proslavu Sv. Vinka ne smijemo zaboraviti, rekao je Branko Mihalj. Kutjevački vinari su prošli mjesec kupili kuću u blizini dvorca u Kutjevu, gdje kroz sredstva EU fondova planiraju urediti kemijski i senzorički laboratorij.

00:32 Krauthaker o laboratoriju

rekao je Krauthaker. Smatra da se senzorički laboratorij može opremiti kroz dvije do tri godine. Dio objekta iskoristi bi se i za urede udruge Kutjevački vinari kao i za dugo najavljivani vinski muzej.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?