Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Plaće u Županiji smanjene 10% - i ove godine bez božićnice, uskrsnice i regresa

Plaće u Županiji smanjene 10% - i ove godine bez božićnice, uskrsnice i regresa

Ovim potezom udio plaća u izvornih prihodima proračuna pao na 24%.

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1230

Župan Alojz Tomašević, predsjednik Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske Boris Pleša i predsjednik Sindikata službenika Požeško – slavonske županije Ljuban Čolić potpisali su prijepodne dodatak kolektivnog ugovora prema kojemu se zaposlenicima Županije plaće smanjuju za 10% i prema kojemu se isti ove godine odriču regresa, uskrsnica i božićnica.

00:37 Alojz Tomašević

rekao je župan Tomašević. Boris Pleša ima razumijevanja za današnji sporazum.

00:24 Boris Pleša

Pleša se nada da je ovo samo privremena mjera i da će se ta prava vratiti u one okvire prije potpisivanja novog ugovora. Čoliću također nije drago što je došlo do smanjenja, ali prihvaća realno stanje.

00:18 Ljuban Čolić

rekao je Ljuban Čolić. Plaće i dalje ostaju iznad 20% izvornog proračuna, no sada je taj iznos prema riječima župana Tomaševića pao na 24% i tendencija je da se kroz naredno razdoblje po mogućnosti povećanjem prihoda stavi u zakonom predviđene okvire.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?