Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Odbijeni amandmani HDSSB-a, Jozić kaže da za njih nema sredstava

Odbijeni amandmani HDSSB-a, Jozić kaže da za njih nema sredstava

Predložili su da se za amandmane sredstva preusmjere iz sporta i kulture

Autor: RVA
Fotografija: RVA
Datum:
Broj pregleda: 1247

Prošlog tjedna pleterničko Gradsko vijeće prihvatilo je rebalans proračuna za ovu te prijedlog proračuna za sljedeću godinu, koji iznosi 22,4 milijuna kuna. Proračun nisu podržali vijećnici HDSSB-a, čijih osam amandmana nije prihvaćeno.

Predložili su da se naknada za treće i svako sljedeće dijete podigne na tri tisuće kuna, te da se stipendira sedam studenata u iznosu od po 600 kuna mjesečno, što bi godišnje iznosilo oko 50 tisuća kuna.

Nije prošao ni prijedlog da se socijalno ugroženim obiteljima jednokratno pomogne pri kupnji udžbenika za sljedeću školsku godinu te da se istim obiteljima u blagdanskom prosincu iduće godine podijeli po 400 kuna, koliko su ove godine kao božićnicu dobili djelatnici gradske uprave.

Za nabavku sredstava za rad organizacije Civilne zaštite Grada Pleternice tražili su 20 tisuća kuna. Ta postrojba broji pedeset obveznika, no do sada nije nabavljena nikakva oprema.

00:33 Vladimir Milković

rekao je predsjednik gradske organizacije i gradski vijećnik HDSSB-a Vladimir Milković. Tražili su da se deset tisuća kuna uloži u sanaciju pleterničkog parka, dok su dva amandmana bila vezana za gospodarstvo.

Predloženo je da se mladi poduzetnici koji otvaraju vlastitu tvrtku na području Pleternice potaknu s ukupno pedeset tisuća kuna, po pet tisuća kuna za deset poduzetnika. Drugi prijedlog bio je da se nova trgovačka društva i obrtnike potakne u zapošljavanju osoba s područja grada Pleternice.

Predložili su da se za amandmane preraspodjele sredstava iz sporta i kulture, jer  je u ovoj godini za sport potrošeno ukupno 1,15 milijuna kuna, od čega je za donacije športskim društvima otišlo 425 tisuća kuna.

Smatra da su amandmani bili dobri, no da su odbijeni samo zato što ih je predložio HDSSB.

Antonija Jozić: Nemamo sredstva za njihove prijedloge

„Uistinu bih bila sretna kad bi mogli postupiti po tim prijedlozima. Moramo shvatiti da u proračunu nemamo te mogućnosti“, odgovorila je gradonačelnica Antonija Jozić. Dodaje da su ulaganja Grada Pleternice najvećim dijelom kroz projekte i bespovratna sredstva.

Amandmane HDSSB-a nemoguće je realizirati na način koji predlažu, te ih pita treba li ugasiti nogometni klub ili sportske udruge.

„Grad Pleternica pomaže kućanstvima kroz druge mjere, a ovo što predlaže HDSSB je populizam“, zaključila je Jozić.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?