Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Predstavljen projekt Golden Valley - Zlatna dolina

Predstavljen projekt Golden Valley - Zlatna dolina

Cilj projekta je poboljšati pristup tržištu rada bivšim ovisnicima i njihovo uključivanje u socijalno partnerstvo.

Autor: Magdalena Saveski
Fotografija: Magdalena Saveski
Datum:
Broj pregleda: 1312

Članovi Udruge i Zadruge Pet plus predstavili su danas u Požegi rezultate projekta Golden Valley - Zlatna dolina. Projekt Golden Valley koji provode u Požeško-slavonskoj županiji za cilj ima poboljšati pristup tržištu rada osoba koje su u nepovoljnom položaju, u ovom slučaju bivših ovisnika i njihovom uključivanju u socijalno poduzetništvo.

- Želja nam je zaposliti 10 bivših ovisnika u socijalno-uslužno-proizvodnoj zadruzi, koja se bavi proizvodnjom drvenih proizvoda, kaže predsjednica Udruge Pet plus, Mira Davidović.

00:40 Mira Davidović- Kroz ovaj projekt nismo pružili samo benefite našim korisnicima nego smo se povezali i s drugim institucijama, sa zatvorskim sustavom, Zavodom za javno zdravstvo, Probacijskim uredom i dr., te tako ponudili edukacije školovanja, prekvalifikacije i pomoć pri zapošljavanju, istaknuli su voditeljica projekta Andrea Radinger i voditelj stambene zajednice Pet plus te koordinator projekta Golden Valley, Elvin Redžepović.

00:29 Elvin Redžepović

Provedba projekta počela je početkom listopada prošle godine, a trebala bi završiti u travnju sljedeće. Udruga se osim ovim bavi i prevencijom ovisnosti, u sklopu koje su proveli projekt Imam stav u požeškim školama, gdje su ciljana skupina bili učenici sedmih i osmih razreda.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?