Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Deveti izlet u nepoznati Papuk

Deveti izlet u nepoznati Papuk

Sunčano vrijeme ove je godine privuklo 220 planinara iz 28 planinarskih društava.

Autor: PP Papuk
Fotografija: PP Papuk
Datum:
Broj pregleda: 1385

Park prirode Papuk, Hrvatski planinarski savez i Slavonski planinarski savez i ove godine obilježili su Međunarodni dan planina organiziranim Izletom na nepoznati Papuk- Uviraljka-Pjetlova kosa.
Izlet je organiziran prošle nedjelje okupljanjem planinara na Uviraljci, a potom se pohod sudionika izleta nastavio na Kneževu vodu gdje je službeno otvoreno novo sklonište za planinare "Kneževa voda".


Spomenuto planinarsko sklonište predstavlja dio nove turističke infrastrukture koja je napravljena u Parku prirode Papuk u sklopu IPA projekta "Dvije rijeke jedna gora". Kroz ovaj projekt u PP Papuk još je izgrađeno dječje igralište i staza za osobe s posebnim potrebama na Jankovcu, odmorište za jahače i konje na Domobranskoj livadi, vidikovac na Točku te su obilježene planinarske i konjičke staze.


Po završetku službenog dijela sudionici su se podijelili u dvije grupe i dalje krenuli na dvije odvojene ture. Sunčano vrijeme i ove je godine privuklo velik broj planinara iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije. Ukupno 220 sudionika iz 28 planinarskih društava. Organizatori su osigurali prigodni pečat, vodiče i skromni domjenak za izletnike. Za sigurnost sudionika brinuli su pripadnici GSS-a stanica Požega i Orahovica.

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?