Radio Vallis Aurea - Požega (logo)

rva.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o ovome možete pročitati ovdje . Nastavkom pregleda web stranice rva.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice rva.hr kliknite na "Slažem se".

slažem se

Radio Vallis Aurea

90,2 MHz 96,7 MHz

Live stream slušajte nas online

Do 2025. moramo povećati kapacitet vodoopskrbe za 50%

Svečanošću u Glazbenoj školi obilježeno pola stoljeća gradskog vodovoda

Autor: Slavenko Čuljak
Fotografija: Slavenko Čuljak
Datum:
Broj pregleda: 1264

Svečanošću u Glazbenoj školi danas je obilježeno pola stoljeća gradskog vodovoda.  Izgradnja vodovoda u Požegi započela je 1964. godine, nakon čega se širi naseljima Požeštine.  U nove upravne prostore u Babinom Viru poduzeće se preselilo 1979. godine.

Tekija je započela s radom 1992. godine, spajanjem Vodovoda i Komunalca „u svrhu racionalnijeg, efikasnijeg i ekonomičnijeg poslovanja“.

U proteklih dvadesetak godina uloženo je gotovo 100 milijuna kuna, a vodoopskrbu iz javnog sustava danas ima oko 92% stanovništva Požeštine.

00:37 Ante Kolić

rekao je direktor Tekije Ante Kolić. Na sustav odvodnje priključeno je preko 95% stanovništva Požege, no znatno manje na području Požeštine.

Danas kanalizaciju imaju gradovi Požega, Pleternica i Kutjevo, općinska središta Jakšić, Velika, Kaptol, Brestovac i Čaglin te još osam naselja.

U tijeku je priprema dokumentacije za aglomeracije Pleternica, Požega, Velika i Kutjevo, za što su potrebna sredstava od čak 330 milijuna kuna, koja će se u narednom razdoblju osigurati kroz EU fondove, ministarstva i lokalno financiranje.

Početkom godine, u skladu s direktivama EU, vodno poslovanje odvojeno je od ostalih komunalnih djelatnosti izdvajanjem Komunalca Požega.  U budućnosti Tekiju očekuje spajanje s isporučiteljem vodnih usluga na području Pakraca i Lipika, što je uredba Vlade, a čime se očekuje veća ekonomičnost poslovanja.

Zahvalnice je danas za izniman doprinos razvoju djelatnosti vodoopskrbe i odvodnje dobilo četrnaest pojedinaca iz reda zaposlenika, umirovljenika i tri vanjska suradnika, kojima je zahvalnice uručio direktor Ante Kolić.

Na proslavi su bili predstavnici Grada Požege te brojni drugi gosti iz redova politike, gospodarstva i kulture, a glazbenim izvedbama događaj su uveličali učenici Glazbene škole Požega, u čijim se prostorima proslava i održala.

 

Odgovorite na anketu Radio Vallis Aurea najčešće slušate?